Aukció

Bemutatkozik Magyarország első ‘fine wine’ aukciós háza, ahol a világ leismertebb pincészeteinek kivételes tételeit tesszük elérhetővé licitálóink számára. Célkitűzésünk között szerepel, hogy elhozzunk és meghonosítsuk az értő hazai közönség számára ezt az izgalmas vásárlási lehetőséget. Legyen szó egy-egy különleges palackról, egy historikus évjáratról egy kiemelkedő pincészettől, vagy akár ultra ritka kiadású tételről, amelyek mára már csak árveréseken keresztül cserélnek gazdát. Az árverési katalógusunk összeállításánál a legnagyobb szakértelemmel járunk el, hogy valódi különlegességeket tudjunk kínálni a közönségünknek. A borárveréseinken minden 18. életévét betöltött személy részt vehet, aki beregisztrál és elfogadja az árverési feltételeinket.

Rekordszámú tétellel rendezztük legújabb árverésünket, amelyet azoknak ajánlottunk, akik érdeklődik a kompromisszumok nélküli minőség iránt. Az erős nemzetközi mezőny mellett számos magyar borremek is helyet kapott a tételek között. Újdonság, hogy a borok és pezsgők mellett idén limitált kiadású rumokkal, konyakokkal, whisky-kel gyarapítottuk a licitálható tételek számát!

Legutóbbi aukciónkon nagy büszkeségünkre, a világhírű borászatok kiemelt évjáratai mellett, elérhető volt néhány csúcskategóriás magyar tétel is. A kiváteles sorból is kiemelkedik Szepsy István álatal készített ikonikus 2002-es Királyudvar Furmint, vagy az azóta is számtalanszor magasztalt 2003-as Furmint a Szent Tamás dűlőről. További nagy kedvencünk dr. Tóth Sándor kezei közül kikerült Áldozói Zenit Főbor 2003-ból, amely az árverési kiállításon is kóstolható volt. A champagne kategória ismét népszerű volt, 1999-ből több kivételes gyűjtői palack is gazdára talált.

Trió 1999-ből

A korábbi árveréseinket a Covid-19 helyzetre való tekintettel kizárólag on-line formában kísérhették figylemmel. Az aukciók egyik kiemelt tétele egy kiváló kereskedőtől származó Chatenauneuf du Pape volt, amely több, mint fél évszázada érlelődik a viasszal lezárt palackban. Minden bizonnyal reprezentatív tétele lett új tulajdonosa gyűjteményének.

GARANCIA
Az árveréseinkre kizárólag szakértőink által ellenőrzött tételek kerülhetnek be. Az identifikáció többféle módszerrel történik így végül az árverésre kerülő tételekre egyedi azonosító kerül. A tétel megvásárlásával így Ön megbizonyoshat róla, hogy eredeti és kifogástalan állapotú palackot vásárolt.* (A garancia kiterjed a tétel eredetiségére, illetve a leütésig történő kifogástalan tárolásra. A garancia azonban nem terjed ki a dugóból eredő hibákra, illetve a vásárlást követő tárolási problémából eredeztethető minőségi kifogásra.)

Aukcióinkra a tételek felvétele folyamatos. Amennyiben Önnek is van eladó palackja, kérje ingyenes értékbecslésünket és megállapodás esetén tételeit átvesszük aukcióinkra. Amely pincészeteket, tételeket folyamatosan keresünk:

Penfolds, Screaming Eagle, Sine Qua Non, Harlan Estate, Opus One, Krug, Bollinger Vieilles Vignes Françaises, Bollinger R.D., Taittinger Comtes De Champagne, Dom Perignon, Laurent Perrier Grand Siècle, Louis Roederer Cristal, Salon Le Mesnil, Pol Roger Winston Churchill, Dom Ruinart, Sassicaia, Ornellaia, Masseto, Roberto Voerzio, Arnaldo Caprai, Luce, Ca’del Bosco Annamaria Clementi, Chateau Lafite-Rothschild, Chateau Latour, Chateau Petrus, Chateau Haut-Brion, Chateau Margaux, Chateau Cheval-Blanc, Chateau Mouton-Rothschild, Chateau Pichon Longville, Chateau d’Yquem, Chateau Lynch-Bages, Cos D’estournel, Chateau Angelus, Chateau Figeac, Le Petit Mouton De Mouton- Rothschild, Domaine de la Romanée Conti (DRC), La Tache (DRC), Richebourg (DRC), Corton (DRC), Grands-Echézeaux (DRC), Romanée-St-Vivant (DRC), Romanée-Conti (DRC), Montrachet (DRC), Domaine Leroy, Domaine Armand Rousseau Pere et Fils, Le Pin, Domaine Dujac, Szepsy, Vega Sicilia.

További információ: aukcio@finestwine.hu